Dua hari lalu, dapur berehat kerana kami dijemput oleh teman sekerja ke acara BBQ pada malamhari. Jadi siang harinya, I cuma bikin pizza untuk kami anak beranak. Tak ada yang istimewa, hanya pizza biasa sahaja. dengan topping sosej, lada benggala, button mushrooms dan cheeses, of course.
Minggu ini sahaja, sudah 3 kali I asyik menguli doh roti. Ya, keasyikkan. Gebuss kan? The dough is actually makes for two serving, tapi I malas nak simpan sebahagian, dan tak nak juga masak sampai dua pizza sebab nanti tak habis dimakan. But why, in the first place, uli doh untuk 2 serving? hehehh...salah bajet bahan, main campak-campak dan uli jadi terlebih pula.
So, my pizza jadilah gebus begini instead of one flat and nice base, jadi debab ones! hahaha
Sometimes, bila kurang rajin nak menguli doh atau kesuntukan waktu, dan hanya ada sandwhich bread, I buat la toast gini for breakfast atau minum petang pun boleh saja. nyummy juga youuu...
No comments:
Post a Comment